SELAMAT DATANG KE BLOG MY FAMILY. SEMOGA CERIA SELALU..... ..
  • Kari Ikan Jenahak

    Bahan-bahan:

    1 kg ikan jenahak
    3 biji tomato
    1 biji kelapa
    3 labu bawang besar (hiris)
    4 ulas bawang putih (hiris)
    10 tangkai cili kering (kisar)
    1 tangkai daun kari
    2 peket rempah kari ikan
    Sedikit garam dan air
    Cara menyediakan:
    1.Bersihkan ikan dan ketepikan.
    2.Panaskan minyak dan tumiskan bawang besar, bawang putih dan daun kari sehingga naik bau.
    3.Masukkan pula cili kering bersama rempah kari ikan. Kacau seketika.
    4.Setelah itu masukkan santan dan ikan tadi.
    5.Renehkan di atas api sederhana sehingga ikan separuh masak. Seterusnya, masukkan
    tomato dan garam secukup rasa.

0 ulasan: